Terug naar nieuwsoverzicht

Regionaal Adaptatie Plan Vallei en Veluwe

Vanaf eind 2019 werkt bureau Ruimtewerk aan het Regionaal Adaptatie Plan om de regio Vallei en Veluwe klimaatrobuust te maken. Dit plan maken wij onder meer met 28 gemeenten, de provincies Gelderland en Utrecht en het Waterschap Vallei en Veluwe. Erik en Pieter verzorgen namens bureau Ruimtewerk samen met Jan Beldman (Buiten Organisatieadvies) de projectleiding. Het is een complex proces om met zoveel partijen tot concrete afspraken te komen.

Afgelopen dinsdag (3 maart 2020) is er in Apeldoorn bij het Waterschap Vallei & Veluwe een dag met de betrokken gemeenten georganiseerd om samen te spreken over de invulling van het plan en was er ruimte voor gesprek en discussie. Het doel van de dag was om input te verzamelen en tegelijkertijd gemeentes op de hoogte te brengen van de stand van zaken.

Op 12 mei 2020 wordt de volgende stap gezamenlijk gezet en wordt een eerste opzet van het plan gepresenteerd. Naast gemeenten en provincies worden hiervoor ook partijen als het Waterschap, Vitens, GGD en Veiligheidsregio’s uitgenodigd. Op deze manier werken alle partijen gezamenlijk aan het klimaatrobuust maken van de regio. Ondertekening en presentatie van het Regionaal Adaptatie Plan moet plaatsvinden tijdens de regionale klimaattop op 4 december 2020.

 

 

Deel dit artikel
Nieuwsbrief

Section

U meldt zich hiermee aan voor de nieuwsbrief van bureau Ruimtewerk en bureau Rekenruimte. Bureau Ruimtewerk is gespecialiseerd in project- en omgevingsmanagement voor overheden en particulieren. Bureau Rekenruimte is gespecialiseerd in gebiedseconomie.

U geeft hierbij toestemming dat u op dit e-mailadres ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief van ons ontvangt. Wij verwerken en gebruiken deze gegevens enkel en alleen voor het versturen van de nieuwsbrief, als u zich wenst af te melden dan is dit ten allen tijden mogelijk via de link in de nieuwsbrief.

Bezig met versturen