Terug naar nieuwsoverzicht

Innovatieve vispassage bij Doesburg

Waterschap Rijn en IJssel realiseert met partners Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en de gemeente in 2018 een innovatieve vistrap bij het stuwcomplex van de gemeente Doesburg. De vistrap in de monding van de Oude IJssel in de Gelderse IJssel is bijzonder vanwege het grote hoogteverschil, oplopend tot vijf meter, in combinatie met een grote variatie in waterstanden in de Gelderse IJssel. Met de komst van de vispassage wordt het laatste obstakel weggenomen waarmee vissen ongehinderd in het hele stroomgebied van de Oude IJssel tot in Duitsland kunnen zwemmen. Dat is belangrijk omdat vissen dan hun paaigebied kunnen bereiken om zich voort te planten.

Vanuit ons bureau is Erik Mateman betrokken als de omgevingsmanager en is Neeltje van den Hoogen de projectondersteuner. Daarnaast organiseert Neeltje onder andere de invulling tijdens de World Fish Migration Day op 21 april. Op deze dag wordt de startonderhandeling getekend tussen Rijkswaterstaat en het Waterschap en is de officiële start van de werkzaamheden. Inmiddels is al wel begonnen met de voorbereidende werkzaamheden zoals het aanvoeren van zand en het kappen van bomen.

Afgelopen week vond een interview plaats met Berend Jan Bussink (bestuurder Waterschap Rijn en IJssel) en Diederik Speksnijder (Projectleider), lees hier wat de Gelderlander daar over schreef.

Deel dit artikel
Nieuwsbrief

Section

U meldt zich hiermee aan voor de nieuwsbrief van bureau Ruimtewerk en bureau Rekenruimte. Bureau Ruimtewerk is gespecialiseerd in project- en omgevingsmanagement voor overheden en particulieren. Bureau Rekenruimte is gespecialiseerd in gebiedseconomie.

U geeft hierbij toestemming dat u op dit e-mailadres ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief van ons ontvangt. Wij verwerken en gebruiken deze gegevens enkel en alleen voor het versturen van de nieuwsbrief, als u zich wenst af te melden dan is dit ten allen tijden mogelijk via de link in de nieuwsbrief.

Bezig met versturen