Terug naar nieuwsoverzicht

Duurzaam watersysteem Spoortippe en Punthorst

Het project Duurzaam watersysteem Spoortippe en Punthorst in de gemeente Staphorst gaat na jaren van planvoorbereiding in uitvoering! Het plan maakt onderdeel uit van de landinrichting Staphorst en is gericht op verbetering van de landbouwsituatie. Voor de extreem natte situaties gaan we een aantal watergangen verbreden en komt er een waterberging. Voor de extreem droge situaties gaan we acht droogtestuwtjes of -overlaten maken om de regen die valt langer te kunnen vasthouden om hiermee het grondwater aan te vullen. Een mooie maatwerkoplossing voor dit prachtige landbouwgebied!

 

Situatie Beugelerveldweg

Droogtestuw langs de Beugelerveldweg

 

Onze collega Dinant Hommes is als omgevingsmanager betrokken bij dit project. Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met hem op via d.hommes@bureauruimtewerk.nl

Deel dit artikel
Nieuwsbrief

Section

U meldt zich hiermee aan voor de nieuwsbrief van bureau Ruimtewerk en bureau Rekenruimte. Bureau Ruimtewerk is gespecialiseerd in project- en omgevingsmanagement voor overheden en particulieren. Bureau Rekenruimte is gespecialiseerd in gebiedseconomie.

U geeft hierbij toestemming dat u op dit e-mailadres ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief van ons ontvangt. Wij verwerken en gebruiken deze gegevens enkel en alleen voor het versturen van de nieuwsbrief, als u zich wenst af te melden dan is dit ten allen tijden mogelijk via de link in de nieuwsbrief.

Bezig met versturen